Welkom bij Vivencia Vuur met het grootste aanbod exclusieve vuurtafels van de Benelux!

Wij zijn van origine meubelmakers. In 2014 hebben we ons eigen merk vuurtafels opgericht; Vivencia Vuur.

Vivencia is het Spaanse woord voor belevenis. Dus vuur belevenis; Vivencia Vuur!

Het doel was: een top product ontwikkelen tegen een goede prijs. En dat is gelukt. En dat is gelukt omdat we alles in eigen hand hebben. Van productontwikkeling, productie, transport, verkoop, tot levering aan de consument.

Verder wilde we vooral ook onze eigen identiteit erin brengen, echt een eigen stijl.

We hebben een lijn in tafelhaarden, een lijn in steigerhouten vuurtafels, een lijn in composiet vuurtafels, een lijn in hardhouten vuurtafels en een lijn in exclusieve vuurtafels. En we maken vuurtafels op maat.

Wij beschikken over een webshop maar leuker nog; ook over de grootste vuurtafel showroom van de Benelux. Hier hebben we van alle modellen een variant staan.

Een vuurtafel moet je zien, voelen maar vooral beleven.

Vivencia Vuur; Enjoy.

Vragen over onze vivenciavuur producten?

Neem gerust vrijblijvend contact op!

Vragen?

De producten van Vivencia Vuur

 • Steigerhouten vuurtafels

 • Composiet vuurtafels

 • Massief houten vuurtafels

 • Exclusive vuurtafels

 • Tafelhaarden

 • Loungebanken

 • Complete loungesets

De voordelen van Vivencia Vuur

 • Top kwaliteit

 • Exclusief design

 • Afspraak is afspraak

 • Gratis thuisbezorgd

Langs komen?

Kennis maken?

Kom langs in onze sfeervolle showroom!

Langs komen?

Onderhoud van een vuurtafel

Onderhoud van steigerhouten vuurtafels

Onze steigerhouten vuurtafels zijn voorzien van een professioneel laksysteem. Deze tafels zijn prima te reinigen met een lauw warme vochtige doek met eventueel een niet agressief reinigingsmiddel. Na enkele jaren, afhankelijk van de weersbelasting, kunnen deze tafels licht opgeschuurd en overgelakt worden.

Onderhoud van composiet vuurtafels

Onze composiet vuurtafels zijn gemaakt van onderhoudsvrij composiet. Deze tafels zijn prima te reinigen met een lauw warme vochtige doek met eventueel een niet agressief reinigingsmiddel. Mocht u de tafel na jaren willen opfrissen of gewoon een andere kleur willen, dan kunt u deze over schilderen met een lak voor steenachtige materialen. Laat u hierover informeren bij uw verfleverancier of kom bij ons langs.

Onderhoud van massief houten vuurtafels

Onze massief houten vuurtafels zijn gemaakt van onderhoudsvrije houtsoorten. Deze tafels zijn prima te reinigen met een lauw warme vochtige doek met eventueel een niet agressief reinigingsmiddel. Mocht u uw tafel eens op willen frissen dan kan deze licht opgeschuurd worden met een heel fijn schuurpapiertje.

Onderhoud van exclusive vuurtafels

Onze exclusive vuurtafels zijn gemaakt van onderhoudsvrije houtsoorten en design beton. Deze tafels zijn prima te reinigen met een lauw warme vochtige doek met eventueel een niet agressief reinigingsmiddel. Het design beton is onderhoudsvrij. Mocht u uw tafel eens op willen frissen dan kan het hout licht opgeschuurd worden met een heel fijn schuurpapiertje. Let op dat u de laklaag van het design beton daarbij niet raakt.

Onderhoud van tafelhaarden

Onze tafelhaarden zijn gemaakt van composiet. Dat is een onderhoudsvrij materiaal. Deze haarden zijn prima te reinigen met een lauw warme vochtige doek met eventueel een niet agressief reinigingsmiddel. Mocht u de haard na jaren willen opfrissen of gewoon een andere kleur willen, dan kunt u deze over schilderen met een lak voor steenachtige materialen. Laat u hierover informeren bij uw verfleverancier of kom bij ons langs.

Onderhoud van loungebanken

Onze loungebanken zijn gemaakt van onderhoudsvrije houtsoorten. Deze banken zijn prima te reinigen met een lauw warme vochtige doek met eventueel een niet agressief reinigingsmiddel. Mocht u uw loungebank eens op willen frissen dan kan deze licht opgeschuurd worden met een heel fijn schuurpapiertje.

Een vuurtafel op aardgas

Kan een vuurtafel op aardgas aangesloten worden?

Ja dat kan. Wij kunnen de Tafelhaard of Vuurtafel kosteloos aangepast aanleveren. Ook is er een slang verkrijgbaar waarmee de haard op een standaard aardgas aansluiting aangesloten kan worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Het verbruik van een vuurtafel

Wat is het verbruik van een vuurtafel?

Het is lastig dat in uren uit te drukken want het hangt o.a. af hoe hoog je de vlam zet. In de praktijk zul je een aantal 10,5 flessen in het seizoen verbruiken. Een vulling van een 10,5 kg fles kost ca € 30,- tot € 35,-.

De veiligheid van een vuurtafel

Onze haarden zijn CE gekeurd. Het is raadzaam de oranje gasslang om de twee jaar te vervangen.