Vuurtafel binnen

We krijgen regelmatig de vraag of een vuurtafel binnen gebruikt kan worden. Wat ook wel begrijpelijk is, want u haalt op die manier niet alleen meer gebruik uit uw mooie vuurtafel, maar tevens heeft u dan een soort mobiele openhaard. Maar hoe veilig is het om een vuurtafel binnenshuis te gebruiken?

Vuurtafel binnen gebruiken

Ons eerste antwoord is nee. We raden het af om een vuurtafel binnen te gebruiken. De vuurtafels van Vivencia Vuur zijn specifiek ontworpen voor buitengebruik en de veiligheidsvoorschriften gelden alleen wanneer de tafel in de open lucht staat. Echter is het zeker niet onmogelijk om ook binnenshuis gebruik te maken van dit tuinmeubel. Als u goed zoekt zult u vast wel een vuurtafel voor binnen kunnen vinden, maar bij Vivencia Vuur verkopen wij deze niet.

Toch een vuurtafel binnenshuis gebruiken

Mocht u er om wat voor reden dan ook toch voor kiezen om een vuurtafel binnen te gebruiken, dan willen wij wel een aantal tips meegeven. In principe werken onze tafels op gas, maar wanneer u deze ook binnen wilt gebruiken dient u de gasbrander te vervangen voor een bio ethanol brander. Wij bieden dit niet aan in ons assortiment. Voor binnenshuis gebruik is dit wel een stuk veiligere manier van branden. Tevens raden wij u aan om een vuurtafel alleen binnen te gebruiken wanneer de ruimte heel goed geventileerd is. Dus wanneer u in een serre met een schuifpui of onder een overkapping zit. Gebruik nooit een vuurtafel in een afgesloten ruimte!

Tevens mag een vuurtafel nooit verplaatst worden wanneer deze aan staat. Zet hem dus eerst op de gewenste plek voordat u deze aansteekt.

Heeft u vragen over onze vuurtafels?

Neem vrijblijvend contact op!

Vragen?
Bekijk onze vuurtafel aanbieding
Langs komen?

Wilt u onze vuurtafels in het echt bewonderen?

U bent altijd welkom in onze showroom!

Langs komen?